Pixy turning on and off?? / servo buzzing please HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Added by Peter Moritz 23 days ago

HI! My pixy apears to be turning on and off while connected to pixymon.
"error: Pixy has stoped working."

in a few sec later i get

"Pixy detected"

A few sec later i get the same over and over.
I tought its my usb cable but now i got an arduino hooked up to it and it dose the same if i have it hooked up only thru the arduino.
And my servo is bussing all this time.
I swapped the servo made no difference.


Replies (4)

RE: Pixy turning on and off?? / servo buzzing please HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Added by Edward Getz 18 days ago

Hello Peter,
This guide is a good place to start:

http://cmucam.org/projects/cmucam5/wiki/My_pantilt_is_acting_sort_of_crazy

I'm mostly worried about your USB cable and if you are using a USB hub. In general, powering Pixy and servos through an Arduino isn't going to work because the Arduino can't source enough current.

Edward

RE: Pixy turning on and off?? / servo buzzing please HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Added by Peter Moritz 16 days ago

Hey Edward! Thanks! I hope that is it!
On my usb cable I have 3 different size usb connector endings. So yeah basically a hub.
I just didn't thought it would be the cable cause the same behavior thru the arduino.. But if thats not enough juice then yeah
it might be just that simple.
I hope hubs can cause low power if nothing ales is connected to them.

I

RE: Pixy turning on and off?? / servo buzzing please HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Added by Peter Moritz about 14 hours ago

Hey Edward! Got a new cord..
When I pluged it in it was buzzing a few sec then Started moving the servo good;)
Thx!

(1-4/4)